Pas studimeve të shumta që lidhen me sa e shëndetshme është kafeja dhe si ndikon ajo në trup, mund të konkludojmë me siguri se moderimi, si me të gjitha ushqimet e tjera, është çelësi për të ruajtur efektet pozitive të kafesë.
Megjithatë, ekziston një mënyrë për ta bërë atë më të shëndetshëm duke shtuar një përbërës.
Bëhet fjalë për vajin e kokosit. Para konsumimit, shtoni pak vaj kokosi në filxhan, aq sa të futet në majë të një luge çaji.
Shija do të mbetet e pandryshuar, por do të ndikojë shumë në përfitimet shëndetësore të kësaj pijeje, dhe ja se si:
I jep trupit energji, kryesisht për shkak të triglicerideve me zinxhir të mesëm që gjenden në vetë vajin. Zvogëlon inflamacionin falë acidit laurik që gjendet në produkt
I siguron trupit yndyrna të shëndetshme, i rëndësishëm për zhvillimin dhe performancën e duhur të trupit
Zvogëlon dëshirën për ushqime të pashëndetshme prandaj nxit humbjen më të shëndetshme të peshës!

