TV News
Diaspora

Nëse nuk e keni bërë, keni mundësi zgjatje të afatit

Zvicër: Sot është dita e fundit për të paguar taksat tuaja 2022

E premte, 31 Mars 2023 – 10:25
albinfo.ch

(KEYSTONE/Christian Beutler)

Nëse nuk keni kërkuar një zgjatje të afatit, sot është dita e fundit për të depozituar taksat tuaja 2022, përcjell albinfo.ch.

Në shumicën e kantoneve ju mund ta bëni këtë në internet dhe keni kohë deri në mesnatë për ta bërë këtë.

Nëse po i dërgoni dokumentet me postë, zarfi duhet të jetë i vulosur me datën e sotme.

Në rast se jeni me vonesë (përsëri, duke mos kërkuar zgjatje), do t’ju paguhet një ‘taksë vonesë’, shuma e së cilës ndryshon nga një kanton në tjetrin.

Paraqitja me vonesë, pa kërkuar më parë zgjatje, do të ketë gjoba, shuma e të cilave varet nga kantoni i vendbanimit dhe të ardhurat tuaja.

Ky artikull shpjegon se si duhet të kërkoni një afat të ri:

https://www.thelocal.ch/20210322/when-to-lodge-your-tax-in-switzerland-and-how-to-get-an-extension

Mos e shtyni: sado e pakëndshme të jetë pagesa e taksave, nuk mund t’i shpëtojmë kësaj barre.Lajme të ngjashme

Mërgimtarët në Zvicër hapin dyert për liderët e Lidhjes Europiane për Ndryshim

Suad Avdiu

Shqiptari nga Turqia e çon në vend amanetin e nënës, boton librin “Prekazi”

Vlora Zenuni Hamiti

Kryeministri Kurti takohet në Vjenë me këshilltarin shqiptar në Austri, Fidan Limani

Suad Avdiu