TV News
Diaspora

Mocioni më i ri në këtë kanton të Zvicrës: E drejta e votës duhet të jetë që nga lindja

E çuditshme, por e vërtetë, ky mocion kërkon që të drejt vote të kenë edhe fëmijët

E premte, 31 Mars 2023 – 12:00
albinfo.ch

(KEYSTONE/Laurent Gillieron)

Mocion në kantonin Jura: çdo person duhet të ketë të drejtë të votojë që nga momenti kur lind.

Në një kthesë tjetër të çuditshme në procesin e demokracisë së drejtpërdrejtë të Zvicrës vjen nga kantoni Jura, ku një deputet ka paraqitur një mocion në Parlamentin kantonal për t’i dhënë çdo qytetari një ‘ekzistencë politike’ që nga momenti kur ata lindin deri në vdekjen, përcjell albinfo.ch.

Koncepti është pak i paqartë, por ai tha se një fëmijë duhet të mbështetet drejt “autonomisë progresive të vendimmarrjes në çështjet qytetare”.

Deputeti Christophe Schaffter saktësoi se e drejta për të marrë pjesë në proceset politike duhet të lejohet vetëm në nivel kantonal dhe komunal dhe jo federal.

Megjithatë, deputetë të tjerë e kanë hedhur poshtë këtë masë.

https://www.lematin.ch/story/faire-voter-les-bebes-les-deputes-refusent-980173807762Lajme të ngjashme

Vazhdon organizimi masiv i VLEN-it për mërgatën

Suad Avdiu

Nesër voton Diaspora

Suad Avdiu

Gashi nga Cyrihu: Jemi të interesuar ta ndryshojmë jetën e shqiptarit në Maqedoni

Suad Avdiu