TV News
Show Biz

Teoria ‘e errët’ sugjeron se kërpudhat që dalin në lojën ‘Super Mario’ çelin nga ‘Mario të vdekur më parë’ (fotot)

Ajo ka qenë një nga lojrat klasike që supozohej t’i sillte njerëzit në humor të mirë.

Kështu që disa mund ta konsiderojnë stresuese teorinë e errët sipas të cilës Mario “vdes vazhdimisht e ringjallet mbi kufomën e vet”, qe zbavitja te vijoje per te gjithe.

Por në kohërat ku jetojmë gjithçka mund të marrë shpejt një kthesë drejt të keqes prandaj le të jemi të përgatitur…

Teoria e re vjen nga një ilustrim artistik i lojës Super Mario 64 në vitin 1996 që është rishfaqur së fundmi në rrjet nga përdoruesi i Twitter, ‘Supper Mario Broth’, që pretendon se është i specializuar në përmbajtje okulte të fshehura në lojën e Mario-s.

Në një postim kësaj jave përdoruesi misterioz shpërndante një foto në bardhë e zi të kërpudhës ‘1-up’ e cila shton një mundësi ‘jete’ për të luajtur.

Në sipërfaqe ajo duket si shtimi i zakonshëm i mundësive të mbijetesës për Mario-n, por poshtë nën sipërfaqe, rrënjët e kërpudhës shihen që dalin nga trupi i një “Mario” të vdekur prej kohësh, siç ndodh kur përdoruesit e lojës nuk kanë aftësi për të kaluar nivele të caktuara të saj.

Bashkë me imazhin, përdoruesi Supper Mario Broth shkruante: “Një teori e 1996 për Super Mario 64 sugjeron se kërpudhat 1-Up lindin nga trupat e Mario-ve të vdekur, duke ripërtërirë ciklin e jetës dhe vdekjes.”

Nëse teoria është e vërtetë, sa herë që “gëlltisim” një kërpudhë të tillë gjatë lojës dhe fitojmë fuqi, mund të jetë nga forca e të karaktereve të saj të mëparshëm.

Pasi dëgjoi teorinë e trazuar, një fans i Mario shkruante: “Nuk di si ta procesoj këtë informacion.”

Një tjetër shkruante: “Përsëri po më bëhen barrë informacionet e mallkimit.”

Ndërsa një i tretë tha: “Pas kësaj nuk ka kthim prapa. Tani kam ndryshuar përgjithmonë.”