TV News
Rajon-Botë

“Luftë korrupsionit në Shqipëri”/ Flet i emëruari nga Biden si ambasador në Tiranë

David J. Kostelancik, i emëruar nga Presidenti Biden për të shërbyer si Ambasador i Shteteve të Bashkuara në Shqipëri, parashtroi kete te enjte para komisionit për marrëdhëniet me jashtë në senat prioritetet e punes se tij.

 

“Nëse konfirmohem në këtë detyrë do të bashkëpunoj me Shqipërinë për të forcuar institucionet demokratike dhe institucionet e drejtësisë. Presidenti Joe Biden e ka përcaktuar luftën ndaj korrupsionit dhe krimit të organizuar si pjesë të strategjisë sonë kombëtare. Kjo është një sfidë kryesore për vendet e Ballkanit Perëndimor. Përparimi i reformës në drejtësi do të ndihmojë përparimin e Shqipërisë drejt integrimit europian.

 

Sipas ambasadorit një nga prioritetet do te jete edhe forcimi i mëtejshëm i partneritetit në fushen e mbrojtjes per tu mbrojtur nga sulmet kibernetike.

 

Sulmi kibernetik i Iranit ndaj Shqipërisë në vitin 2022 tregoi nevojën për të investuar në infrastrukturë dhe trajnime për të ndërtuar një sistem të qëndrueshëm. Shtetet e Bashkuara , kanë dërguar ekspertë në Shqipëri për të riparuar dëmet e bëra dhe kanë ofruar 50 milionë dollarë për këtë qëllim.

 

Kostelancik ka shërbyer në Shqipëri edhe në periudhën 1992-1994, si përfaqësuesi i parë për çështjet politike dhe ekonomike në ambasadën amerikane në Tiranë.Ai është një diplomat me një karrierë 30-vjeçare. Ka shërbyer dy herë në Ambasadën amerikane në Moskë, në misionet e SHBA-së në OSBE dhe NATO, si edhe në Ankara të Turqisë. Nëse kandidatura e tij miratohet nga Senati, diplomati Kostelancik do të zëvendësojë ambasadoren aktuale amerikane në Shqipëri, Yuri Kim.

Lajme të ngjashme

Putin premton paqe me Ukrainën, por Kievi duhet të plotësojë dy kushte

Suad Avdiu

Paqëndrueshmëria politike po trondit tregjet evropiane

Suad Avdiu

Haxhi 2024: Temperaturat e larta sfidojnë pelegrinët – autoritetet saudite vijnë me ‘këshilla për një pelegrinazh të sigurt’

Suad Avdiu