TV News
Diaspora

30 km/orë, jo shumë i preferuar në Zvicër

E enjte, 30 Mars 2023 – 16:30
albinfo.ch

(KEYSTONE/Martial Trezzini)

Një sondazh sugjeron se ideja që të gjitha rrugët në qendrat e qyteteve të kenë kufirin e shpejtësisë deri në 30 km / orë nuk është një popullaritet siç duket se mendojnë shumë politikanë.

TCS pyeti banorët në qytetet në gjithë Zvicrën frëngjishtfolëse dhe zbuloi se 66% thonë se kundërshtojnë kufirin e përgjithshëm. 

Shumë kanë frikë nëse rrugët lokale do të kishin të gjitha të njëjtin kufi, aktualisht rrugët më të vogla të banimit do të ishin më të ngarkuara, pasi do të humbasin përfitimet e qëndrimit në rrugën kryesore. 

TCS thotë se rezultatet e sondazhit tregojnë se ka një hendek të madh midis njerëzve dhe zyrtarëve, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. 

Një kufizim i gjithanshëm prej 30 km/orë është një synim i kantonit të Gjenevës. Lajme të ngjashme

Vazhdon organizimi masiv i VLEN-it për mërgatën

Suad Avdiu

Nesër voton Diaspora

Suad Avdiu

Gashi nga Cyrihu: Jemi të interesuar ta ndryshojmë jetën e shqiptarit në Maqedoni

Suad Avdiu