TV News
Diaspora

Në Gjermani thuhet se nuk ka bazë për ndalimin e TikTok-ut

E enjte, 23 Mars 2023 – 23:55
albinfo.ch

Pixabay

Edhe pse platforma e medias sociale në pronësi kineze, TikTok është vënë nën presion në rritje politik në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ministrja e Brendshme gjermane Nancy Faeser tha se ajo nuk sheh asnjë bazë për ndalimin e aplikacionit në Gjermani.

Një ndalim i mundshëm i TikTok, i cili është veçanërisht i popullarizuar tek të rinjtë, po diskutohet aktualisht në SHBA.

Faeser, i cili po viziton SHBA-në, tha se ‘’zyrtarët duhet të jenë të vetëdijshëm se TikTok është një kompani nga e cila mund të nxirren të dhënat e përdoruesve dhe se nevojitet mbikëqyrje’’.

Faeser theksoi se po tregohet kujdes i madh për të identifikuar sa më shpejt ndikimin shtetëror të Kinës.

Tiktok ka më shumë se një miliard përdorues në mbarë botën dhe përdoret gjerësisht si në SHBA ashtu edhe në Evropë, ku është e vetmja platformë e njohur e mediave sociale që nuk është e bazuar në SHBA.

Ekziston një shqetësim në rritje në Shtetet e Bashkuara dhe Evropë se autoritetet kineze dhe shërbimet e inteligjencës mund të përdorin TikTok për të mbledhur informacion nga përdoruesit ose për të përhapur ndikim.

Kompania i ka mohuar këto akuza.

Faeser tha se ‘’nevojiten veprime të përgjithshme për të shmangur varësinë ekonomike gjermane nga furnizuesit ose tregjet kineze dhe për të shmangur ndërhyrjen e shtetit kinez’’.

“Ne sapo kemi dalë nga një varësi e madhe ndaj Rusisë për furnizimet me energji. Ne nuk duam të krijojmë varësi të mëtejshme”, theksoi Faeser/dpaLajme të ngjashme

Vazhdon organizimi masiv i VLEN-it për mërgatën

Suad Avdiu

Nesër voton Diaspora

Suad Avdiu

Gashi nga Cyrihu: Jemi të interesuar ta ndryshojmë jetën e shqiptarit në Maqedoni

Suad Avdiu