TV News
Maqedoni

Pendarovski: Shteti duhet të qëndrojë në rrugën ndërtimit të marrëdhënieve të mira fqinjësore

Presidenti i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski, mbajti një fjalim në pritjen tradicionale vjetore për trupin diplomatik të akredituar në vend, e cila u organizua në Shkup mbrëmjen e kaluar. Pendarovski shprehu mirënjohje për kontributin e trupit diplomatik në avancimin e marrëdhënieve ndërkombëtare të Maqedonisë së Veriut.

Në fjalën e tij, ai përshkroi aktivitetet dhe angazhimet e vitit të kaluar për avancimin e marrëdhënieve me vende të ndryshme, si dhe për integrimin evropian, stabilitetin rajonal dhe reformën politike në vend.

“Si president i një vendi të vendosur në një rajon të trazuar, gjatë pesë viteve të fundit, jam përpjekur të udhëheq një politikë të jashtme të ekuilibruar, transparente dhe të parashikueshme, në interes të paqes dhe sigurisë, fqinjësisë së mirë, stabilitetit, prosperitetit dhe vlerave të përbashkëta. që ndajmë me vendet demokratike. . Integrimi evropian i Maqedonisë së Veriut dhe Ballkanit Perëndimor ka qenë gjithmonë në qendër të përpjekjeve të mia dhe të përpjekjeve të bashkëpunëtorëve më të ngushtë të ekipit tim. Unë kam besuar në këtë që nga fillimi i angazhimit tim publik dhe do të vazhdoj të avokoj për këtë ide deri në realizimin e saj të plotë”, tha Pendarivski.

Përndryshe, Pendarovski foli edhe për sfidat aktuale në arenën ndërkombëtare, duke përmendur rritjen e populizmit në Evropë, tensionet globale dhe sfidat për demokracinë në Ukrainë. Ai po ashtu përshëndeti mbështetjen ndaj Ukrainës në kohët e vështira.

Në lidhje me zhvillimet politike brenda vendit, Pendarovski theksoi nevojën për një proces zgjedhor të drejtë, paqësor dhe demokratik, si dhe për përkushtim ndaj harmonizimit të marrëdhënieve ndëretnike dhe integrimeve evropiane.

Lajme të ngjashme

Suad Daipi – Shef i Shtabit Zgjedhor të Alternativēs pēr Likovē.

Suad Avdiu

Migrimi po zbraz shkollat edhe në vendet e rajonit

Suad Avdiu

Sezoni i ri turistik me autostradë të pandërtuar

Suad Avdiu