TV News
Maqedoni

Mariçiq: Zgjedhjet janë udhëkryq BE deri në 2030 ose një film i vjetër që e kemi parë për 11 vjet

Zgjedhjet do të jenë një lloj udhëkryqi, një pikë kthese pas së cilës ne ose do të shkojmë në drejtim të anëtarësimit të Maqedonisë së Veriut në BE deri në vitin 2030 ose do të shkojmë në një film të vjetër që e shohim prej 11 vitesh dhe që do të thotë rinegociim. me fqinjët, konkretisht me Bullgarinë, një tunel dhjetëvjeçar që nuk e dimë se kur do të shfaqet drita në fund të atij tuneli apo kur do të dalim prej tij”, tha zëvendëskryeministri për çështje evropiane, Bojan Mariçiq. një intervistë për “Zërin e Amerikës” gjatë vizitës së tij në SHBA.

Ai shtoi se me zgjedhjet e tjera do të rihapen të njëjtat çështje që kanë të bëjnë me identitetin, gjuhën dhe faktin që tani jemi zgjidhur dhe jemi vendosur në kornizën e negociatave me BE-në dhe në procesin e negociatave.

“Mendoj se kështu do të pozicionohen apo po pozicionohen të gjitha partitë politike, pa dallim identiteti etnik apo ideologjik. Nga njëra anë do të ketë parti politike që besojnë se të gjitha sakrificat që kemi bërë deri më tani nuk duhet të jenë të kota dhe se duhet të vazhdojmë, se kemi ende shumë punë për të bërë, kemi ende shumë reforma, shumë. sfida, shumë pyetje të hapura, shumë gabime, por që ne kemi vullnetin për të vazhduar rrugën dhe për të arritur atje ku meritojmë të jemi”, tha Mariçiq.

Zëvendëskryeministri shtoi se BE-ja dhe integrimi evropian nuk janë vetëm një histori e bukur dhe se përmes transformimit të Kroacisë, Sllovenisë, Bullgarisë apo Rumanisë, mund të shohim se si nga vendet që ishin më pak të zhvilluara se ne, tani kanë një standard të shumëfishtë. e të jetuarit.

“Ne po luftojmë që Maqedonia e Veriut të njohë më në fund interesin e saj për anëtarësimin në BE dhe shansin që po na jepet rreth momentumit të ri gjeostrategjik që lidhet me luftën në Ukrainë dhe që lidhet me dëshirën e Bashkimit Evropian për të hartuar qartë hartën e shtetet anëtare të BE-së, le ta shfrytëzojmë atë mundësi dhe t’u mundësojmë qytetarëve tanë që pasaportën e Maqedonisë ta bëjnë pasaportë evropiane”, tha Mariçiq.

Lajme të ngjashme

Janë konfirmuar shtatë kandidatë për president të Maqedonisë së Veriut, vazhdon procedura e mbledhjes së nënshkrimeve

Suad Avdiu

Këtë javë studentët do t’i marrin paratë për ushqimin e subvencionuar

Suad Avdiu

Moti sot në Maqedoninë e Veriut

Suad Avdiu