TV News
Maqedoni

Mexhiti nënshkroi marrëveshje me “Komercijalna Banka” dhe “Alkaloid” për ngritjen e një qendre të re interniste emergjente

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhiti, Zyrtare Kryesore Financiare dhe anëtare e Bordit të Drejtorëve të Komercijalna Banka SHA Shkup, Maja Stevkova Shterieva, dhe drejtori i Klasterit të Ballkanit Perëndimor, Farmaci në “Alkaloid” SHA Shkup, Vladimir Indov, sot nënshkroi marrëveshjen për themelimin e qendrës së re urgjente të mjekësisë interne të Klinikës Universitare për Toksikologji.

Bëhet fjalë për investim në vlerë rreth 470 mijë euro, dhe atë nga Komercijalna banka në punimet e ndërtimit, dhe nga Alkaloid në instalimet e makinerive.

Në një prononcim për shtyp, ministri Mexhiti ka theksuar se qëllimi i kësaj qendre është të përfaqësojë kontaktin e parë me pacientët, ku është planifikuar të ofrohet kujdes shëndetësor emergjent.

“Këtu pacientët prisnin 24 deri në 48 orë nga pranimi, pas së cilës, nëse ishte e nevojshme, shkonin në repartet spitalore të njërës prej klinikave të brendshme ose lëshoheshin në shtëpi. Kjo përmirëson organizimin dhe shkurton kohën e transportit të pacientit. Ky është një investim që e kam shpallur si një nga prioritetet tona dhe jam vërtet shumë krenar që po fillojmë ta realizojmë. Shpreh mirënjohjen time për kompanitë për kontributin e tyre në përmirësimin e sistemit shëndetësor dhe cilësinë e shërbimeve për pacientët tanë”, tha Mexhiti.

Kryeshefja financiare e Komercijalna Banka Stevkova Shterieva theksoi se donacioni në vlerë prej 235.000 euro do t’i mundësojë Qendrës Klinike në Shkup të marrë një Qendër të re, bashkëkohore dhe funksionale Emergjente të Mjekësisë Interne.

“Në katër vitet e fundit Komercijalna banka ka dhuruar 700 mijë euro për shëndetësinë publike. Filantropia e korporatave është e rrënjosur thellë në politikën e biznesit të bankës. Suksesi ynë si kompani afariste, na motivon të ndihmojmë në mënyrë që të gjithë të synojmë suksesin e përbashkët”, tha Stevkova Shterieva.

Drejtori i Klasterit të Ballkanit Perëndimor, Farmaci në “Alkaloid”, Indov, ka treguar se përmes këtij donacioni prej 14,4 milionë denarë, i dedikuar për rindërtimin e institucionit, gjegjësisht themelimin e Qendrës Emergjente të Mjekësisë Interne, jep kontributin e tij në lehtësimin e procesit të trajtimit të pacientëve dhe përmirësimin e cilësisë së shërbimeve në këtë segment të shëndetësisë publike.

“Si përkrahës dhe partner besnik i shëndetësisë dhe farmacisë maqedonase, kompania Alkaloid, duke u nisur nga prioriteti ynë kryesor – njerëzit dhe shëndeti në radhë të parë, në kuadër të misionit të kompanisë për një jetë më të shëndetshme për çdo individ, Alkaloid rregullisht dhe me vetëmohim ndihmon aty ku është më e nevojshme. Kujdesi për komunitetin në të cilin operojmë, për shëndetësinë publike dhe për disponueshmëri më të madhe dhe më të mirë të shërbimeve shëndetësore publike për pacientët nga i gjithë vendi, mbetet prioriteti ynë”, tha Indov.

Lajme të ngjashme

Suad Daipi – Shef i Shtabit Zgjedhor të Alternativēs pēr Likovē.

Suad Avdiu

Migrimi po zbraz shkollat edhe në vendet e rajonit

Suad Avdiu

Sezoni i ri turistik me autostradë të pandërtuar

Suad Avdiu