TV News
Diaspora

1300 shqiptarë të burgosur në Britani

E martë, 28 Mars 2023 – 23:40
albinfo.ch

Deputeti i Partisë Socialistë Lavdrim Krashi tha se që një i burgosur shqiptar në Angli të sillët për të vuajtur dënimin në Shqipëri duhet të plotësohëen fillimisht tre kushte, pra të treja palët, shteti britanik, shteti shqiptar dhe vetë i burgosuri duhet të shprehin vullnetin që të ai të ekstradohet.

Për euronews, Krashi tha se mendon se në bisedën e kryeministrit Rama me kryeministrin Rishi Sunak është biseduar më tepër rreth mudnësisë për të parë kapacitetet.

“Në Angli dhe në Wells ka rreth 1300 qytetarë shqiptarë të cilët vuajnë dënimet në burgjet e Anglisë dhe të Uellsit. Kjo shkojn përtej vizitës së kryeministrit. Shkon në vitin 2021 kur është nënshkruar marrëveshja për rikthimin e qytetarëve të cilët po vuajnë dënimin në burgjet britanike. Ka tre kushte kryesore që të kthehet një qytetar nga atje.

E para qytetari duhet të këkrojë të kthehet, e dya shteti britanik duhet të jetë dakord që ky të dëbohet dhe e treta është që shteti shqiptar ta pranojë. Ajo që mendoj unë se ka thënë kryeministri në bisedë me kryeministri britanik është se do të shikojë kapacitetet sepse këto janë krime që janë kryer në ishujt britanik. Por patjetër që shteti shqiptar është dashamirës ndaj qytetarëve të saj por edhe ndaj shtetit britanik”,-tha deputeti Lavdrim Krashi.Lajme të ngjashme

Mërgimtarët në Zvicër hapin dyert për liderët e Lidhjes Europiane për Ndryshim

Suad Avdiu

Shqiptari nga Turqia e çon në vend amanetin e nënës, boton librin “Prekazi”

Vlora Zenuni Hamiti

Kryeministri Kurti takohet në Vjenë me këshilltarin shqiptar në Austri, Fidan Limani

Suad Avdiu