TV News
Diaspora

Hyn në fuqi ligji për promovimin e energjisë diellore në Zvicër

E martë, 28 Mars 2023 – 15:00
albinfo.ch

mrganso
Sebastian Ganso

Pasi Rusia sulmoi Ukrainën më 24 shkurt 2022 dhe rrjedha e vazhdueshme e burimeve të energjisë u bë e dyshimtë, Këshilli Federal vendosi të ndryshojë Aktin ekzistues të Energjisë për të lejuar promovimin më të mirë të energjisë diellore, përcjell albinfo.ch.

Ligji i ndryshuar hyn në fuqi më 1 prill.

Konkretisht, do të lehtësojë instalimet e mëdha fotovoltaike për të lejuar energjinë diellore dhe do të vendosë një tarifë të vetme për to, e cila mund të arrijë 60 për qind të kostos së investimit.

Rregulli i ri do të jetë në fuqi deri në vitin 2025.Lajme të ngjashme

Ndërrroi jetë këngëtari i njohur kumanovar Xhelal Xheladini

Suad Avdiu

Ka pushuar së rrahuri zemra e veteranit të Lëvizjes çlirimtare, Qani Dehari

Suad Avdiu

Studimi: Nuk ka vend në botë që nuk ka një shqiptar

Vlora Zenuni Hamiti