TV News
Diaspora

Austria, interes gjeopolitik dhe ekonomik në Shqipëri

E martë, 28 Mars 2023 – 16:40
albinfo.ch

Twitter: Alexander van der Bellen

Presidenti Federal i Austrisë, Alexander Van der Bellen, përfundoi vizitën e tij dyditore në Shqipëri. Ai u prit në Tiranë nga homologu i tij, Bajram Begaj, të cilit Van der Bellen ia theksoi edhe një herë mbështetjen e Austrisë. “Inkurajojmë Shqipërinë të kryejë reforma në sektorë që lidhen me sundimin e ligjit, të drejtat themelore dhe drejtësinë e pavarur, që janë çështje thelbësore në fokus të metodologjisë së re të zgjerimit, Austria ka mbështetur reformën në drejtësi në Shqipëri dhe do të vazhdojë bashkëpunimin në forcimin e shtetit të së drejtës”, tha ai, përcjell albinfo.ch.

Presidentit Federal, Alexander Van der Bellen, mori pjesë edhe në Forumin ekonomik të biznesit austriak të mbajtur mbrëmjen e së hënës në Tiranë. Aty pjesëmarrës ishte një delegacion prej më shumë se 20 kompanish dhe sipërmarrësish austriakë. Interesat ekonomike të biznesit austriak, të shprehura në forumin e sipërpërmendur, u fokusuan në energjitë e rinovueshme, infrastrukturë dhe turizmin. “Vitet e fundit ka rritje në flukset hyrëse të investimeve të drejtpërdrejta të kapitalit austriak në Shqipëri, duke e vendosur Austrinë në vendin e partnerit të 6-të, më të rëndësishëm për Shqipërinë”, tha Presidenti Begaj në fjalën e tij në këtë forum, shkruan DW, përcjell albinfo.ch.

Investimet e Austrisë në Shqipëri kapin shifrën e 485 milionë euro. “Më shumë se 50 biznese austriake operojnë në Shqipëri. Çështja kryesore e Forumit ekonomik të biznesit austriak është zhvillimi i bashkëpunimit në energjinë e rinovueshme dhe infrastrukturën miqësore me mjedisin. Jemi këtu për të ofruar ekspertizën tonë në interes të përbashkët”, u shpreh Van der Bellen, raporton DW, përcjell albinfo.ch.

Të martën presidenti Van der Bellen udhëtoi drejt Maqedonisë së Veriut.Lajme të ngjashme

Vazhdon organizimi masiv i VLEN-it për mërgatën

Suad Avdiu

Nesër voton Diaspora

Suad Avdiu

Gashi nga Cyrihu: Jemi të interesuar ta ndryshojmë jetën e shqiptarit në Maqedoni

Suad Avdiu