TV News
Rajon-Botë

Pas SHBA, Franca ndalon përdorimin e aplikacionit “TikTok” nga pajisjet e zyrtarëve publikë

Le Monde raporton se qeveria franceze ka ndaluar aplikacionet “argëtuese” si TikTok, Twitter, Netflix dhe madje edhe Candy Crush nga pajisjet e zyrtarëve publikë.

 

Sipas zyrës së ministrit të shërbimit publik, Stanislas Guerini, aplikacionet përfaqësojnë rreziqe të sigurisë kibernetike që mund të komprometojnë të dhënat si për punonjësit ashtu edhe për menaxhmentin.

 

Qeveria nuk dha një listë të plotë të aplikacioneve të ndaluara.  Rregullat e reja nuk do të prekin pajisjet personale.

 

Ndalimet erdhën pasi qeveria federale e SHBA, dhjetëra shtete, Kanadaja, Komisioni Evropian dhe Britania e Madhe ndaluan TikTok në pajisjet e punonjësve të tyre. Në këto raste, arsyetimi është mjaft i ngjashëm.

 

Autoritetet janë të shqetësuara se qeveria kineze mund të mbledhë të dhëna për njerëzit kyç, të përhapë propagandë dhe të detyrojë ByteDance, variacion i TikTok, të mbledhë informacione sensitive.

 

Aplikacioni ka refuzuar vazhdimisht të bashkëpunojë me qeverinë kineze. Duke testuar para një komiteti të Dhomës së Përfaqësuesve dje, CEO Shou Chew deklaroi se ByteDance nuk është një përfaqësues i shtetit të Kinës.

 

Kompania mund të përballet me ndalime edhe në më shumë vende. Megjithatë, përkundër të gjitha pengesave, aplikacioni vazhdon të ketë shumë përdorues.

Lajme të ngjashme

SHBA ka nisur dërgesat me ndihma në Gazë

Suad Avdiu

Paralajmëron ministri sllovak: Vendi në prag të luftës civile

Suad Avdiu

E padëgjuar më parë! 4 dele regjistrohen në shkollë për të shmangur mbylljen e klasës

Suad Avdiu