TV News
Maqedoni

Grubi: Nuk ekziston më “Grupi i Zjarrit”

Zv/kryeministri Artan Grubi Pas përfundimit të mbledhjes së BDI-së që u mbajt në Tetovë, ku prezent ishin edhe Grupi i Zjarrit, ka thënë se Grupi i Zjarrit më nuk ekziston, raporton korrespodenti ynë nga Tetova.

Ndërkaq Izet Mexhiti duke komentuar këtë deklaratë të Grubit, ka thënë se javën tjetër do të ketë një mbledhje të re për kërkesat e tyre. Hollësi tjera presim nga korrespodenti i Lideri.mk.

Kurse Klan M ka raportuar se kryetari i BDI-së Ali Ahmeti para mediave ka deklaruar se tema ka qenë fronti për Evropë dhe se ky është moment i rëndësishëm për Maqedoninë e Veriut për rrugën drejtë BE-së.

“Tema ka qenë mjaftë atraktive, Fornti për evropë dhe është moment i rëndësishëm jo veëtm për BDI por edhe për gjithë qytetarët e RMV që ky front të zmadhohet, ky front edhe të jetësohet sepse shërbim më të mirë qytetarëve të RMV-së asnjëherë nuk mund të ju bëjmë përveç se me anëtarsimin e vendit tone në BE” – tha Ali Ahmeti.

Ndryshe pritet të mbahet edhe një mbledhje javës që vjen ku pritet të diskutohen çështjet tjera.

Zedhenesi partisë Bujar Osmani pas përfundimit tha se gjithë kryesia ishte unanime në mbështetje të frontit për Evropë.

“Ishte një mbledhje e rregullt e kryesisë Qendrorë të BDI-së, e ftuar nga kryetari Ali Ahmeti me një pik e rendit të ditës i quajtur Fronti për Europë dhe hapat e mëtutjeshme në implementimin e iniciativës të rëndësishme pro-evropiane të shoqërisë për hapa konkret të Maqedonisë së Veriut në BE. E vetmja mënyr për standart të mirë, për të ndalë ikjen e njerëzve nga vendi dhe për të ju premtuar njerëzve jetë më të mirë është e pamundur për BE. Qëndrimi i kryesisë ishte unanim në mbështetje tē frontit për Evropë” – tha Bujar Osmani.

Ai mes tjerash tha se javën që vjen do të ketë edhe një takim dhe do të diskutohet për çështjet tjera.

Lajme të ngjashme

Gjithnjë e më pak filloristë në Dibër

Suad Avdiu

ESHS: Mbi 800 milionë euro janë investuar në ndërtimin e banesave në vitin 2023

Suad Avdiu

BFI me njoftim: Ja kur falet namazi i Kurban Bajramit në RMV

Suad Avdiu