TV News
DiasporaMaqedoni

KSHZ: 46.584 persona kontrolluan Listën zgjedhore, afati për kontrollimin e të dhënave skadon në mesnatë

Regjistrimi i votuesve në diasporë vazhdon për kohën sa ka zgjatur ndërprerja, pra deri më 19 mars 2024, ora 09:00.

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve (KSHZ) njofton se deri më 17 mars 2024, 5.544 persona kanë kontrolluar të dhënat e tyre në Listën zgjedhore në njësitë dhe zyrat rajonale.

Gjithsej 12 persona kanë paraqitur kërkesë për ndryshimin e të dhënave të tyre, 23 persona kanë paraqitur kërkesë për regjistrimin e të dhënave të tyre dhe 10 persona kanë paraqitur kërkesë për fshirje të të dhënave në Listën Zgjedhore.

Sipas KSHZ-së, deri më 17 mars 2024 në mënyrë elektronike janë kontrolluar gjithsej 41.040 qytetarë. Janë dorëzuar 37 kërkesa për ndryshim të të dhënave, 7 kërkesa për fshirje të të dhënave dhe 17 kërkesa për regjistrim të të dhënave në Listën Zgjedhore.

Sa i përket kërkesave të pranuara për regjistrim të votuesve në diasporë, deri më tani janë pranuar gjithsej 2.230 aplikacione, prej të cilave janë pranuar 1.545, janë refuzuar 193 dhe 492 janë kërkesa të pa proceduara.

Vërejmë se këto të dhëna janë të disponueshme për publikun në ueb faqen www.dijaspora.sec.mk. Apelojmë fuqishëm tek qytetarët që inspektimi publik i Listës Zgjedhore si dhe ndryshimi, regjistrimi dhe fshirja e të dhënave do të mundësohet sot, më 18 mars 2024, deri në orën 24:00. Përjashtim nga kjo është regjistrimi i votuesve në diasporë.

Për shkak të problemeve teknike me ueb-faqen www.dijaspora.sec.mk, e cila zgjati nga 17 mars 2024, nga mesnata deri më 18 mars 2024, në ora 9:00, regjistrimi i votuesve në diasporë vazhdohet për kohëzgjatjen e ndërprerjes. , pra deri më 19 mars 2024, ora 09:00.

Lajme të ngjashme

Gjithnjë e më pak filloristë në Dibër

Suad Avdiu

ESHS: Mbi 800 milionë euro janë investuar në ndërtimin e banesave në vitin 2023

Suad Avdiu

BFI me njoftim: Ja kur falet namazi i Kurban Bajramit në RMV

Suad Avdiu