TV News
Rajon-Botë

Kamberi: Shqiptarët në Luginë vetëm 17 për qind janë në institucionet shtetërore lokale

Deputeti i vetëm shqiptar në Parlamentin e Serbisë, Shaip Kamberi, ka thënë se shqiptarët në Luginën e Preshevës përbëjnë shumicën e popullsisë.

Megjithatë, sipas Kamberit, vetëm 17 për qind prej tyre kanë poste në institucionet shtetërore lokale, njofton Klankosova.tv.

Ai thotë se me këtë theksohet diskriminimin i qeverisë serbe ndaj shqiptarëve.

“Në Luginën e Preshevës, shqiptarët përbëjnë 71% të popullsisë, por kanë vetëm 17% të përfaqësimit në institucionet shtetërore lokale dhe të rrethit”, ka shkruar Kamberi në platformën X.

“Serbia zgjedh mandate të numrit të punonjësve institucionalë duke pasqyruar strukturën etnike rajonale, duke theksuar diskriminimin e qeverisë ndaj shqiptarëve”.

Lajme të ngjashme

Mungesa e tyre është e madhe – shifra që tregojnë numrin e madh të mjekëve të huaj që kanë shkuar në Gjermani

Suad Avdiu

Migrimi po zbraz shkollat edhe në vendet e rajonit

Suad Avdiu

Pensionet: Çfarë pritet në referendumin e 3 marsit të Zvicrës?

Suad Avdiu