TV News
Maqedoni

Sot studentët në protestë, nuk kanë marrë asnjë këst të bursës studentore

Sot në Maqedoninë e Veriut studentët do të protestojnë, për shkak të mos pagesës së bursave studentore.

Pas koordinimit të përbashkët, edhe organizata joformale Rezistenca Studentore njoftoi se do t’i bashkohet Kuvendit Universitar të USHKM-së në protestën para Ministrisë së Arsimit.

Pavarësisht njoftimeve të Ministrisë së Arsimit se bursat për muajin tetor dhe pjesa tjetër do të paguhen më së voni deri më 1 shkurt, llogaritë e transaksioneve të studentëve mbetën bosh.

Protesta është pasojë pasi asnjë këst i bursave studentore për vitin akademik 2023/2024 nuk është paguar nga Ministria e Arsimit. Protesta do të nisë me fillim nga ora 14:00 para godinës së MASH.

Lajme të ngjashme

Suad Daipi – Shef i Shtabit Zgjedhor të Alternativēs pēr Likovē.

Suad Avdiu

Migrimi po zbraz shkollat edhe në vendet e rajonit

Suad Avdiu

Sezoni i ri turistik me autostradë të pandërtuar

Suad Avdiu