TV News
Diaspora

Gjenevë: Një kandidat i vdekur për Këshillin e Madh, figuron në listën e votimit

Më 2 prill, qytetarët e Gjenevës do të votojnë

E premte, 31 Mars 2023 – 11:00
albinfo.ch

(KEYSTONE/Salvatore Di Nolfi)

Të dielën, më 2 prill, qytetarët e Gjenevës do të votojnë për përfaqësuesit e tyre kantonalë si për Këshillin e Madh, ashtu edhe për Këshillin e Shtetit, përcjell albinfo.ch.

I pari është Parlamenti (legjislativ) dhe i dyti dega ekzekutive e qeverisë.

Zyrtarët e të dyve do të zgjidhen për mandate pesëvjeçare, pra deri në vitin 2028.

E gjithë kjo tingëllon mjaft e drejtpërdrejtë, por ka një kthesë.

E çuditshmja është se një kandidat për Këshillin e Madh ka vdekur së fundmi, por ai ende mund të zgjidhet.

Raymond Wicky, i cili ndërroi jetë në mes të shkurtit, është ende në listë. Arsyeja është se ai vdiq pasi u publikuan emrat e të gjithë kandidatëve dhe nuk mund të modifikohej më.

Pra, nëse disa votues nuk lexojnë nekrologji dhe nuk e dinë se Wicky nuk është më gjallë, ata ndoshta mund të votojnë për të.

Nuk ka asnjë fjalë se çfarë do të ndodhte nëse ai do të zgjidhej, por ne jemi shumë të sigurt se ai nuk do të ishte në gjendje të shërbente.

Për më shumë detaje: https://www.lemanbleu.ch/Verra-t-on-une-election-posthume-dimanche.html

 Lajme të ngjashme

Vazhdon organizimi masiv i VLEN-it për mërgatën

Suad Avdiu

Nesër voton Diaspora

Suad Avdiu

Gashi nga Cyrihu: Jemi të interesuar ta ndryshojmë jetën e shqiptarit në Maqedoni

Suad Avdiu