TV News
Diaspora

Qeveria zvicerane do të bëjë ulje të përkohshme të kontributeve në këto dy skema

Sigurimi i papunësisë dhe infrastruktura hekurudhore, të prekura nga shkurtimet buxhetore

E enjte, 30 Mars 2023 – 12:40
albinfo.ch

pixabay

 

Për të “lehtësuar barrën e buxhetit”, qeveria do të bëjë ulje të përkohshme të kontributeve në skemën e sigurimit të papunësisë dhe infrastrukturën hekurudhore, njoftoi të mërkurën Këshilli Federal, përcjell albinfo.ch.

Kontributi i qeverisë për sigurimin e papunësisë do të reduktohet me 250 milionë franga në vit për pesë vjet. Megjithatë, një klauzolë mbrojtëse do të garantojë që ky sigurim të mos përjetojë vështirësi financiare në rast të rritjes së ndjeshme të papunësisë.

Për infrastrukturën hekurudhore, kontributi vjetor do të shkurtohet me të paktën 150 milionë franga për tre vjet.

 Lajme të ngjashme

Vazhdon organizimi masiv i VLEN-it për mërgatën

Suad Avdiu

Nesër voton Diaspora

Suad Avdiu

Gashi nga Cyrihu: Jemi të interesuar ta ndryshojmë jetën e shqiptarit në Maqedoni

Suad Avdiu