TV News
Shqipëri

“Jo tatim profesioneve të lira”, Berisha: Vendimi largon profesionistët nga Shqipëria

Ish-kryeministri, Sali Berisha, akuzoi qeverinë se me tatimin mbi profesionet e lira, po largon nga Shqipëria ekspertët. Nga foltorja e parlamenti, Berisha deklaroi votën kundër deputetëve demokratë, duke theksuar se ky ligj godet shtresën e mesme.

 

“Sot ju po kaloni këtu në Parlament, një ligj ndëshkues për profesionet e lira. Një ligj, i cili krijon kushte të kalkulueshme për shpopullimin e Shqipërisë”, tha ai.

 

Por ministrja e financave, Delina Ibrahimaj, ka mbrojtur draftin e qeverisë, që sipas saj do të ofrojë barazi në taksim.

 

Tatimi i profesioneve të lira do të hyjë në fuqi nga 1 janari i vitit 2024. Kontabilistët, avokatët, noterët, mjekët etj do të tatohen me normat 15% , kur fitimi neto vjetor është deri në 14 milionë lekë dhe 23% kur fitimi neto në vit është mbi këtë shumë.

Lajme të ngjashme

Parandalohet kontrabanda me 50 tonë naftë të deklaruar si vaj bazë

Suad Avdiu

Ndahet nga jeta aktori i mirënjohur Mirush Kabashi

Suad Avdiu

Katër vite TV News, katër vite sfida dhe suksese! (VIDEO)

Suad Avdiu