TV News
Diaspora

Zviceranët punojnë 1.5 ditë më shumë se në vitin 2010

E premte, 24 Mars 2023 – 23:40
albinfo.ch

(KEYSTONE/Gian Ehrenzeller)

Sipas një studimi nga Zyra Federale e Statistikave (FSO), koha vjetore e punës për person zviceran në moshë pune u rrit nga 1,275 në 1,287 orë midis 2010 dhe 2019. Kjo përbën një rritje prej rreth 1,5 ditë pune për person, raporton Swissinfo.ch, përcjellë albinfo.ch.

Analiza e FSO-së është kryer me kërkesë të gazetave mediatike CH dhe është vënë në dispozicion të Agjencisë Zvicerane të Lajmeve Keystone-SDA të premten. Të dhënat e mbledhura tregojnë se për këtë rritje janë kryesisht gratë e moshës 15 deri në 64 vjeç, raporton Swissinfo.ch, përcjellë albinfo.ch.

Në vitin 2019, gratë kanë punuar 1026 orë, që korrespondon me një rritje prej rreth 7%, pra tetë ditë pune më shumë për person krahasuar me dhjetë vjet më parë. Nga ana tjetër, orët vjetore të punës për meshkujt janë ulur në 1544 orë në të njëjtën periudhë kohore, pra me rreth 3%. Piku i orarit të punës në Zvicër u regjistrua në vitin 2016, kur njerëzit arritën 1299 orë në vit, që është 24 orë ose rreth tre ditë pune më shumë për person se në vitin 2010, shkruan Swissinfo.ch, përcjellë albinfo.ch.

Duke parë kohën vjetore të punës së atyre që punojnë me pagesë, shifra është ulur me 63 orë për person ndërmjet viteve 2010 dhe 2019, që korrespondon me rreth 7.5 ditë pune. Megjithatë, kjo llogaritje nuk merr parasysh amvisat, koha e punës e të cilave nuk është llogaritur në këtë statistikë, raporton Swissinfo.ch, përcjellë albinfo.ch.Lajme të ngjashme

Vazhdon organizimi masiv i VLEN-it për mërgatën

Suad Avdiu

Nesër voton Diaspora

Suad Avdiu

Gashi nga Cyrihu: Jemi të interesuar ta ndryshojmë jetën e shqiptarit në Maqedoni

Suad Avdiu