TV News
MaqedoniShëndetsi

Shëndetësia në RMV në hall, personeli largohet me të madhe, ata që kanë mbetur protestojnë për kushte më të mira

paçmuar në procesin e punës. Në fund të fundit, ato janë e ardhmja e shëndetësisë dhe pishina nga e cila do të nxirret personeli i ardhshëm arsimor dhe specialist”, deklaroi Aleksandra.

Specializantët shtetëror janë mjekë të punësuar nëpër spitalet e vendit për të cilët shteti i mbulon shpenzimet financiare të specializimit ndërsa specializantët privat i paguajnë vetë kostot e specializimit, kosto e cila në Maqedoninë e Veriut kap vlerën e 14 000 euro për 6 vite. Specializantët privatë kanë kontratë pune me pagë fikse prej 26.000 denarë, pa sigurim pensional dhe aktualisht sigurim shëndetësor. Në vendin tonë ky kompensim/kontrata pune ka filluar për herë të parë në vitin 2018, për fat të keq që atëherë nuk kemi pasur progres, edhe pse sot paga mesatare është 40.000 denarë.

Lajme të ngjashme

Ahmeti: Unifikimi maqedonas antishqiptar do të rrezikojë marrëdhëniet ndëretnike

Suad Avdiu

Presidentja e sapozgjedhur nisi me zgjedhjen e stafit, sa kuadro shqiptare do jenë?!

Suad Avdiu

Kurti priti krerët e koalicionit VLEN, i uroi për fitoren dhe rezultatin zgjedhor

Suad Avdiu