TV News
DiasporaMaqedoni

Diaspora me probleme të reja, Italia nuk njeh shoferet femra të RMV-së

Italia nuk njeh patentë shoferi “e Veriut”. Aty maqedonasit po përballen me një sfidë të re – mund të përkthejnë patentën e vjetër të shoferit, por jo të renë, transmeton TV Sitel.

Maqedonas Dejan Kutanoski, i cili prej një viti e gjysmë jeton në rajonin e Venetos, ka marrë paralajmërim nga autoritetet lokale se ka një vit që të gjejë patentë shofer në Republikën e Maqedonisë, në të kundërtën nuk do të mund të vozisë. një automjet.

“Nga shtatori 2024 do të mbetem pa patentë shoferi ose do të duhet të riaplikoj, që në fillim të riaplikoj, teori, praktikë, gjithçka. Patentë shoferi kushton rreth 1800-2000 euro”, thotë Kutanoski.

Ai kontaktoi edhe autoritetet maqedonase dhe italiane. Por të dyja palët ia kalojnë topin njëra-tjetrës.

“Së pari iu drejtuam konsullatës së Maqedonisë në Venecia. Nga aty na thanë se po punohet për problemin, por për informacion më të mirë telefononi ambasadën në Romë. Nga ambasada në Romë na thanë se po punohet për problemin dhe pritet nënshkrimi nga qeveria italiane”, thotë Kutanoski.

Por autoritetet italiane kanë versionin e tyre. Ata u kanë thënë se problemi është në Shkup dhe se MPJ-ja ende nuk i ka njoftuar se në Maqedoni janë duke u përdorur patentat e reja të shoferit.

Lajme të ngjashme

Gjithnjë e më pak filloristë në Dibër

Suad Avdiu

ESHS: Mbi 800 milionë euro janë investuar në ndërtimin e banesave në vitin 2023

Suad Avdiu

BFI me njoftim: Ja kur falet namazi i Kurban Bajramit në RMV

Suad Avdiu