TV News
DiasporaMaqedoni

Fidan Limani: Hoxhë Jakup Asipi, 𝗣𝗮𝗸 𝗷𝗲𝘁𝗼𝗷 𝘀𝗵𝘂𝗺ë 𝗹𝗮, 𝗽𝗮𝗸 𝗳𝗼𝗹𝗶 𝘀𝗵𝘂𝗺ë 𝘁𝗵𝗮!

Shkruan: Fidan Limani
𝗣𝗮𝗸 𝗷𝗲𝘁𝗼𝗷 𝘀𝗵𝘂𝗺𝗲̈ 𝗹𝗮, 𝗽𝗮𝗸 𝗳𝗼𝗹𝗶 𝘀𝗵𝘂𝗺𝗲̈ 𝘁𝗵𝗮!
Në 18-vjetorin e vdekjes së tij, ne kujtojmë me krenari dhe respekt të thellë Jakup Asipi, një burrë i cili ishte jo vetëm një hoxhë i nderuar dhe “Dijetar i Ballkanit”, por edhe një patriot i zjarrtë shqiptar, i cili la një gjurmë të pashlyeshme në zemrat dhe mendjet e atyre që e njohën dhe e ndoqën. Ai mbetet një simbol i përkushtimit dhe dashurisë për rrënjët dhe vlerat e komunës së Likovës dhe të gjithë trojet Shqipëtare.
Jakup Asipi, i cili me të drejtë mbante titullin “Dijetar i Ballkanit”, ishte jo vetëm një dijetar fetar dhe një hoxhë i respektuar por edhe një patriot shqiptar i flaktë. Lindur në fshatin Sllupçan të komunës së Likovës, ai jo vetëm që u ngrit në vlerat dhe traditat e pasura të këtij vendi, por gjithashtu mbajti gjallë dhe të pandërprerë dashurinë dhe angazhimin e tij për atdhenë dhe kombin shqiptar. Ky patriotizëm i tij nuk ishte një ndjenjë e thjeshtë; ishte një forcë e gjallë që e drejtoi në çdo hap të jetës dhe karrierës së tij.
Si hoxhë, ai nuk e ndau kurrë rolin e tij fetar nga dashuria dhe përkushtimi i tij për kombin shqiptar. Përkundrazi, ai shihte këto dy pjesë të identitetit të tij si të pandarë, duke besuar se feja dhe patriotizmi mund të ecnin dorë për dore për të nxitur ndryshime pozitive dhe për të mbrojtur të drejtat dhe liritë e popullit të tij. Kjo e bëri atë një figurë të veçantë dhe të respektuar, një udhëheqës që nuk u tremb për të qenë i guximshëm dhe i vendosur në mbrojtje të vlerave dhe idealeve të tij.
Përkushtimi i tij për Shqipëtaret ishte i dukshëm në çdo veprim dhe fjale, nga mësimet e tij inspiruese si hoxhë deri te roli aktiv dhe i vendosur që luajti gjatë luftës në Maqedoni. Ai shërbeu si një urë lidhëse midis besimit dhe atdheut, duke shfaqur një model të rrallë të kombinimit të detyrës fetare me atë kombëtare. Kjo i dha titullin e një patrioti të pakompromis dhe të pathyeshëm, i cili nuk u tremb kurrë për të folur dhe vepruar në emër të kombit dhe popullit të tij. (Televizioni News)

Lajme të ngjashme

Këtë javë studentët do t’i marrin paratë për ushqimin e subvencionuar

Suad Avdiu

Moti sot në Maqedoninë e Veriut

Suad Avdiu

Suad Daipi – Shef i Shtabit Zgjedhor të Alternativēs pēr Likovē.

Suad Avdiu