TV News
Maqedoni

Pavle Trajanov: Zgjedhjet pa qeveri teknike

Deputeti Pavle Trajanov nga Bashkimi Demokratik njoftoi se në takimin e sotëm të lidershipit ka avokuar që zgjedhjet pa qeveri teknike, Maqedonia të jetë një njësi zgjedhore dhe raundi i dytë i zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare të mbahet në të njëjtën ditë.

“Para së gjithash, proceset integruese të Maqedonisë janë në një ngecje serioze për faktin se në shtatë vitet e fundit LSDM dhe BDI nuk kanë zbatuar reforma thelbësore në asnjë fushë, nuk kanë vendosur sistem të sundimit të ligjit, kanë kriminalizuar shtetin. dhe ndau të gjitha institucionet, duke filluar nga Gjykata Kushtetuese, deri në nivelin më të ulët. Çdo ditë mediat, sektori joqeveritar dhe partitë politike publikojnë afera kriminale dhe institucionet kompetente nuk kanë zbuluar asnjë rast madhor sepse janë të bllokuara nga partitë në pushtet”, thehskoi Trajanov.

Sipas tij, këto ndryshime kanë shkatërruar sistemin juridik dhe kanë siguruar amnisti për bartësit aktualë dhe të mëparshëm të pozitave të larta. Trajanov gjithashtu ka theksuar se përveç interesave partiake, duhen studiuar edhe elementë korruptiv.

Gjatë një periudhe prej një viti e gjashtë muajsh, ndryshimet kushtetuese, sipas Trajanovit, janë përdorur për të manipuluar opinionin publik dhe për të diskredituar partitë politike opozitare para faktorit ndërkombëtar. Ai propozon që pa ndryshuar Kornizën Negociuese, të gjitha palët kërkojnë nga Bashkimi Evropian që gjuha maqedonase të jetë zyrtare pas pranimit të Maqedonisë në BE, dhe që çështjet bilaterale të mos jenë bazë për bllokimin e integrimeve evropiane të Maqedonisë.

Trajanov vlerëson se nevojiten reforma rrënjësore të rregullave zgjedhore dhe krijimi i kushteve për konkurrencë të barabartë politike. Ai propozon që Maqedonia të jetë një njësi zgjedhore, duke shtuar se ndryshimet në Kodin Zgjedhor janë bllokuar nga BDI, dhe thërret për miratimin e tyre dhe organizimin e zgjedhjeve sipas standardeve të OSBE dhe ODHR.

Në lidhje me zgjedhjet presidenciale dhe parlamentare, Trajanov propozon që raundi i dytë të mbahet në të njëjtën ditë për të shmangur probleme politike dhe sigurie. Ai kundërshton qeverinë teknike dhe argumenton se me përbërjen aktuale të qeverisë është shkelur Marrëveshja Kornizë e Ohrit dhe Kushtetuta e Maqedonisë. Trajanov thotë se sugjerimi i tij është që kjo qeveri të vazhdojë të punojë deri në zgjedhjet parlamentare. /Telergafi/

Lajme të ngjashme

Suad Daipi – Shef i Shtabit Zgjedhor të Alternativēs pēr Likovē.

Suad Avdiu

Migrimi po zbraz shkollat edhe në vendet e rajonit

Suad Avdiu

Sezoni i ri turistik me autostradë të pandërtuar

Suad Avdiu