TV News
Maqedoni

Dimitrievski: Gjithë objekti në të cilin është ndërtuar monumenti në Sopot është ndërtim pa leje

Kryetar i Komunës së Kumanovës, Maksim Dimitrievski, është shprehur një qortim të ndaj komenteve të fundit të kryeministrit Kovacevski në lidhje me një monument në Sopot, duke shprehur shqetësime për ringjalljen e ndjenjave të lidhura me Shqipërinë e Madhe.

Dimitrievski kundërshtoi pohimin e kryeministrit se ndërtimi ishte në tokë private, duke zbuluar se ishte një strukturë ilegale e ndërtuar në tokë bujqësore në pronësi të shtetit. Me veprim të shpejtë, Komuna e Kumanovës, nën drejtimin e Dimitrievskit, filloi një inspektim që konfirmoi natyrën e paligjshme të objektit.

Sipas Dimitrievski, asnjë nga personat e pranishëm në vend nuk pretendoi pronësi apo investim dhe raporti i inspektimit është postuar publikisht. Në ditët në vijim do të bëhet kallëzim penal në polici për identifikimin e përgjegjësit. Pas përfundimit të hetimeve ndaj këtij personi të paidentifikuar do të bëhet kallëzim penal.

Kryetari Dimitrievski ngriti shqetësime për sjelljen e BDI, e cila ka mbajtur pushtetin për më shumë se dy dekada, dhe udhëheqjes së LSDM në pozita të larta shtetërore. Ai sugjeroi që BDI, në veçanti, të shfrytëzojë taktika të tilla gjatë periudhave parazgjedhore për të fituar pikë politike, duke minuar potencialisht rendin kushtetues të shtetit./Gazeta lajm/

Lajme të ngjashme

Pavle Trajanov: Zgjedhjet pa qeveri teknike

Suad Avdiu

Mickoski: Në takimin e liderëve do të flitet vetëm për datën e zgjedhjeve

Suad Avdiu

Lloga: Tragjedi e madhe për vendin tonë, dënim maksimal për autorët

Suad Avdiu