TV News
Maqedoni

EVN me qasje diskriminuese: banorëve shqiptarë do që t’ua vendosë orëmatësit jashtë shtëpisë ndërsa maqedonasve jo

Në fshatin Sllupçan u protestua në rrugë ndaj vendosjes së orëmatësve.  EVN -ja  ka bërë kërkesë për përforcim dhe shoqërim të policisë me qëllim futjen në fshatin Sllupçan te komunës se Likovës dhe ti vënë orëmatësit jashtë shtëpive.

“Ende nuk kanë përfunduar bisedimet mes dy ekipeve nga përfaqësuesit e Sllupçanit dhe të EVN-së, ndërsa EVN po insiston që pa marrëveshje mes dy palëve të realizojë projektin e paralajmëruar”, thonë nga një burim i grupit të përfaqësuesve të Sllupçanit. Ai më tutje është shprehur se “Më mirë të vazhdojnë bisedimet se sa të insistohet me dhunë”. Banorët e Sllupçanit e ndjejnë veten të diskriminuar sepse orëmatësit po vendosen jashtë shtëpive vetëm në pjesën ku jetojnë shqiptarët.”

Protesta mbaron pa ekcese, përkundër që EVN erdhi me shoqerin e policies në Sllupçan.

 

Lajme të ngjashme

Ahmeti: Unifikimi maqedonas antishqiptar do të rrezikojë marrëdhëniet ndëretnike

Suad Avdiu

Presidentja e sapozgjedhur nisi me zgjedhjen e stafit, sa kuadro shqiptare do jenë?!

Suad Avdiu

Kurti priti krerët e koalicionit VLEN, i uroi për fitoren dhe rezultatin zgjedhor

Suad Avdiu