TV News
Shqipëri

Reforma e Ramës për pagat/ Celibashi: Nuk shkel ligjin, vlen vetëm për zgjedhjet parlamentare

Subscribe

Kryekomisioneri i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve ka sqaruar ligjin në Kodin Zgjedhor që parashikon ndalimin e vendimeve të qeverisë për efekt fushate elektroale. Duke iu referuar rastin të rritjes së pensioneve dhe reformës së pagave nga kryeministri Rama, Celibashi theksoi se ky ligj funksionon vetëm në zgjedhjet parlamentare dhe jo ato vendore.

 

 

“Ka një përcaktim të qartë në Kodin Zgjedhor. Ndalimi ekziston për akte të qeverisë për rastin e zgjedhjeve të përgjithshme për Kuvendin e Shqipërisë, por kjo nuk do të thotë që në vlerësim të disa rrethanave akte të caktuara të qeverisë të mos marrin vlerësimin mbi përpuethshmërinë ose mbi respektimin ose jo të dispozitave të Kodit Zgjedhor”, theksoi Celibashi.

 

Kryeministri Rama u vu në qendër të akuzave pas zotimit të tij për reformën e pagave që synon rritjes e pagës mesatare në 900 euro. Megjithatë, komisioneri i KQZ theksoi se të gjitha rastet do të vlerësohen nëse përputhen me ligjin apo jo.

Lajme të ngjashme

Policia e Shqipërisë nderohet me Çmimin e Ekselencës nga Mbretëria e Bashkuar

Suad Avdiu

Hasani kërkon njohjen e Kosovës në Samitin e OSBE-së: Meriton karrigen e saj këtu

Suad Avdiu

Begaj: Kemi fatin të kemi dy shtete shqiptare në rajon

Suad Avdiu