TV News
Diaspora

Posta në Bernë paguan 10,000 CHF në muaj që punëtorët të shkojnë në punë me taksi

E diel, 26 Mars 2023 – 13:20
albinfo.ch

Tash e disa javë, punëtorët e Postës në Bernë janë duke shkuar në punë me taksin, të cilin e paguan vetë vendi i punës. Sipas llogaritjeve të deritanishme, për distancën 1.3 kilometra nga stacioni i trenit, kostoja është 10 mijë franga në muaj, shkruan Blick, përcjell albinfo.ch.

Megjithatë, shumë punonjës duket se e konsiderojnë këtë si një paturpësi. “Është një shëtitje mjaft e gjatë nga dhe në stacionin e trenit dhe qendrën e qytetit, veçanërisht për udhëtarët dhe mysafirët”, shkruan zyra për media e Swiss Post. Shkuarja në stacionin e autobusit Henkerbrünnli gjatë rrugës nuk ofron ndonjë avantazh për sa i përket kohës, shkruan Blick, përcjell albinfo.ch.

Cila mund të ishte zgjidhja?

Postfinance dhe Postauto AG, filialet e Postës, kohët e fundit kanë funksionuar një kombi bus midis stacionit të trenit dhe Engehalde veçanërisht për punonjësit. Minibusi i verdhë, i markës Peugeot, ofron tetë ulëse. Është miqësore me mjedisin me një makinë elektrike, e cila theksohet me kënaqësi në zyrën e medias. Punonjësit mund të përdorin aplikacionin Publicar për të porositur një taksi, e cila ofrohet në oraret e pikut në mëngjes dhe në mbrëmje. Nëse trafiku është i rrjedhshëm, udhëtimi zgjat pesë minuta, shkruan Blick, përcjell albinfo.ch.Lajme të ngjashme

Vazhdon organizimi masiv i VLEN-it për mërgatën

Suad Avdiu

Nesër voton Diaspora

Suad Avdiu

Gashi nga Cyrihu: Jemi të interesuar ta ndryshojmë jetën e shqiptarit në Maqedoni

Suad Avdiu