TV News
Maqedoni

Shkupi solidarizohet me të sëmurët me tuberkulozë, ura e Gurit ndriçohet me të kuqe

Instituti për sëmundje të mushkërive dhe tuberkuloz në Shkup, së bashku me shoqatat profesionale: Shoqata Mjekësore e Maqedonisë, Shoqata e Pneumoftiziologëve dhe Shoqata e Pediatrisë Maqedonase iu bashkua aktiviteteve të sivjetshme të Partneritetit Stop TB, e cila është një nismë dhe partneritet ndërkombëtar nën kujdesin e Kombeve të Bashkuara, me seli në Gjenevë, Zvicër, në lidhje me kremtimin e Ditës Botërore për të luftuar tuberkulozin (TB) më 24 mars 2023.

Çdo vit, më 24 mars, përkujtohet dita e vitit 1882 kur Dr. Robert Koh shpalli zbulimin e bacilit të tuberkulozit. Kjo ditë është për
mobilizim dhe angazhimi politik dhe social për përparim të mëtejshëm drejt eliminimit të TB-së si një barrë e shëndetit publik.

2023 do të jetë një vit i rëndësishëm për të gjithë ne të përfshirë në luftën kundër tuberkulozit dhe përfaqëson një “vit shprese” për të marrë mbështetjen, vëmendjen dhe energjinë e plotë në mënyrë kolektive “PO! Ne mund t’i japim fund tuberkulozit.”, thuhet në kumtesën e Institutit për TB.

Ndryshe, për nderë të kësaj dite qyteti i Shkupit u solidarizua me të sëmurët me tuberkulozë duke ndriçuar Urën e Gurit me të kuqe.

Lajme të ngjashme

Taravari thotë se është duke menduar nëse do ta pranojë postin e ministrit të Shëndetësisë

Suad Avdiu

Geer: Do i shohim veprimet pas formimit të qeverisë, do i mbështesim ata që ndërmarrin veprime reale në rrugën drejt BE-së

Suad Avdiu

Seanca konstituive e Kuvendit mbahet më 28 maj

Suad Avdiu