TV News
Diaspora

Deputetët socialdemokrat paraqesin mocione për të frenuar rritjen e qirasë

E enjte, 23 Mars 2023 – 14:00
albinfo.ch

pixabay

Mocionet bëjnë thirrje për një moratorium për rritjen “abuzive” të qirasë, edhe nëse norma standarde e hipotekës rritet. Ky veprim do të zbatohej përkohësisht, derisa komunat dhe kantonet të vendosin masat e kontrollit të qirasë, përcjell albinfo.ch.

Megjithatë, deputetët kanë pak shpresë që mocionet të kalojnë në Parlament, pasi të gjitha propozimet e paraqitura në favor të qiramarrësve në seancat e mëparshme ishin fshirë.

Nëse kjo ndodh, partia e majtë e qendrës Socialdemokrate mund ta sjellë këtë çështje në referendum.Lajme të ngjashme

Ndërrroi jetë këngëtari i njohur kumanovar Xhelal Xheladini

Suad Avdiu

Ka pushuar së rrahuri zemra e veteranit të Lëvizjes çlirimtare, Qani Dehari

Suad Avdiu

Studimi: Nuk ka vend në botë që nuk ka një shqiptar

Vlora Zenuni Hamiti