TV News
Diaspora

Cili shtet i BE-së i ka qytetarët më të pasur, e cili më të varfër?

E enjte, 23 Mars 2023 – 20:20
albinfo.ch

Qytetarët e Luksemburgut janë më të pasurit e Bashkimit Evropian, me një fuqi blerëse 2.5 herë më të lartë se mesatarja e të gjitha vendeve të tjera anëtare të BE-së, sipas raportit të fundit të Eurostatit.

Krahasuar me mesataren evropiane, produkti bruto për frymë është 161 për qind më i lartë në Luksemburgun e vogël. Kjo, sipas Eurostat, shpjegohet me faktin se pagat e shumë punëtorëve nga vendet kufitare janë përfshirë në rezultatin e Luksemburgut, përcjell Albinfo.ch.

Danimarka është e treta, e ndjekur nga Holanda, Austria dhe Belgjika. Ndërsa më të varfër janë qytetarët e Bullgarisë dhe Sllovakisë./Albinfo.chLajme të ngjashme

Mërgimtarët në Zvicër hapin dyert për liderët e Lidhjes Europiane për Ndryshim

Suad Avdiu

Shqiptari nga Turqia e çon në vend amanetin e nënës, boton librin “Prekazi”

Vlora Zenuni Hamiti

Kryeministri Kurti takohet në Vjenë me këshilltarin shqiptar në Austri, Fidan Limani

Suad Avdiu