TV News
Maqedoni

Youtuberi maqedonas konvertohet nga ortodoks në musliman (VIDEO)


Bobby Perspektive është një youtuber i njohur maqedonas me bindje fetare krishtere ortodokse dhe është rritur në një familje ortodokse. Historia e tij fillon kur ai shokëve të tij muslimanë i kundërvihet idesë së tyre se Kurani është libër i djallit. Megjithatë, kur ai merr dhe lexon Kur’anin, ai kupton se ai në fakt kërkon mbrojtje nga djalli.

Kjo përvojë e çuditshme e shtyn Bobby-n të nisë një studim më të thellë mbi Islamin. Ai shikon reaksione në video në internet dhe hulumton për një vit të tërë përpara se të vendosë të pranojë Islamin dhe të konvertojë në këtë fe.

Pas kësaj, ai fillon të ndajë përvojat e tij në YouTube dhe në media sociale, duke u bërë një youtuber i njohur për të ndarë ide dhe përvoja me publikun e tij. Përveç vëmendjes që i kushtohet fesë dhe konvertimit të tij në Islam, ai shpesh trajton edhe tema të tjera që lidhen me jetën dhe të vërtetat themelore të qenies njerëzore.

Bobby Perspektive ka arritur tashmë të ndjekës të përkushtuar në rrjetet sociale, dhe është një mjet i fuqishëm për t’i ndarë ide dhe përvoja me njerëzit në internet. Ai ndihmon në të sjellur mesazhe pozitive dhe përhapjen e një kulture të ndërgjegjshme.(INA)


Lajme të ngjashme

DPHM: Gjatë fundjavës mot me shi të rrëmbyeshëm

Suad Avdiu

LSDM do të zgjedhë kryetarin e ri në qershor, kryesia e partisë në dorëheqje

Suad Avdiu

Radev: Dëshira e Maqedonisë së Veriut për dialog është shenjë pozitive

Suad Avdiu